Ştiri

Sursa imaginii: facebook// Ion Ceban

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

17 Sep. 2020 / 10:07

În Chişinău va fi construită o parcare automatizată

În capitală va fi construită o parcare automatizată. Este vorba despre un proiect inedit, implementat în colaborare cu Universitatea Tehnică a Moldovei. Despre acest lucru a anunţat primarul capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de facebook.

„Aceasta ne va permite să ne plasăm direct într-un ecosistem inovaţional, cu ajutorul tehnologiei smart. Actualmente suntem în discuţii cu Agenţia Proprietăţii Publice, pentru a identifica locaţiile din str. 31 august 1989, unde vor fi amenajate aceste locuri de parcare. Aceasta se va întâmpla însă după ce vor fi finalizate toate procedurile ce ţin de conceptul de parcări şi alte aspecte incluse în pachetul reparaţiei străzii 31 august 1989. Problema parcărilor din centrul capitalei este una stringentă, de aceea căutăm soluţii”, se arată în mesajul postat de primar.

Potrivit lui Ceban, primăria urmează să semneze un acord de parteneriat cu Universitatea Tehnica a Moldovei pe diferite domenii de intervenţie, începând cu cea de consultanţă şi finalizând cu cea de participare activă la expertizarea proiectelor pe care le implementează municipalitatea.

„Avem nevoie de cunoştinţele şi experienţa tinerilor specialişti din cadrul facultăţilor inginereşti şi IT ale instituţiei de învăţământ, atât în cadrul procesului de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiu, cât şi în procesul de administrare a oraşului. Ne dorim ca astfel de colaborări şi parteneriate frumoase să avem cu mai multe instituţii de învăţământ din țară”, a mai scris Ion Ceban.

Comentarii