Ştiri

Sursa imaginii: captură video

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

08 Noi. 2019 / 17:04

Manifestaţie de susţinere a Guvernului Maia Sandu, în faţa Parlamentului LIVE/TEXT

O acţiune de susţinere a Guvernului Maia Sandu a avut loc în faţa Parlamentului.

Update 17:00 Acţiunea publică de susţinere a Guvernului Sandu s-a încheiat.

Update 16:04 Ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Andrei Năstase a venit în mulţimea cu oameni. „Oamenii au venit nechemaţi, înseamnă că le pasă”, a spus Andrei Năstase.

Update 15:47 Premierul Maia Sandu a ieşit în faţa protestarilor de la şedinţa plenară a Parlamentului.  „Vă mulţumesc tare mult că sunteţi aici. Trebuie să stăm uniţi în continuare, pentru că aşa cum am zis lupta noastră este dreaptă şi noi suntem sprijiniţi de cetăţenii Republicii Moldova, pentru că în fiecare sat în care am fost în fiecare oraş toată lumea vrea justiţie corectă, vor dreptate, hoţii să fie băgaţi la închisoare”.

Update 15:30 Oamenii au luat act de decizia PSRM de a înainta moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu şi scandează „Jos Mafia” „Retrageţi moţiunea”, „Noi nu cedăm”.

Update 15:15 „Sunt aici ca să susţin Guvernul Sandu anume în activitatea sa şi, mai recent, reforma pentru o justiţie justă, sunt aici pentru că cred că se poate şi sunt sigură că fiecare dintre noi nu ar trebui să îşi piardă speranţa, că în Moldova poate exista în adevăratul sens al cuvântului, justiţie. „Pentru că din câte văd eu e primul Guvern care şi-a dat interesul să facă ceva pentru populaţie”. „Vrem să fie dreptate în ţară şi să fie scoşi toţi afară cu hoţiile, cu bandiţii şi cu toţi care ne conduc pe noi, şi tineretul trebuie să iasă tineretul”, au spus protestarii pentru Moldova 1. 

Update: 14:57 Oamenii adunaţi în faţa Parlamentului scandează înainte de începerea şedinţei Parlamentului „Jos Dodon”, „Vrem justiţie corectă”, „Susţinem Guvernul Maia Sandu”, „Jos trădătorii”, „Vrem procuror independent”, „Acum sau niciodată”, „Procuror independent susţinut de Parlament”.

Update 14:41 Alexandru Slusari discută cu protestatarii. „Cu justiţia nu putem să ne jucăm. Nu este justiţie, nu e nimic”, a spus Alexandr Slusari.

Update: 14:37  „Este un apel la întâlnire, dacă vreţi”, a declarat Dumitru Alaiba, deputat PAS.

Parlamentul s-a convocat astăzi în şedinţă la ora 15:00. Singurul punct pe ordinea de zi este adresarea premierului Maia Sandu, care pe 6 noiembrie curent şi-a angajat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii.

Comentarii