Ştiri

Sursa imaginii: esanatate.ro

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

14 Mai 2019 / 18:50

În luna mai au fost confirmate două cazuri de rujeolă

În luna mai au fost confirmate două cazuri de rujeolă, la un copil de 13 ani şi la fratele său de opt ani, din Ocniţa. Solicitată de Radio Moldova Actualităţi, şefa Serviciului informare şi comunicare din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Olesea Croitoru, a menţionat că ambii copii nu au fost vaccinaţi împotriva maladiei.

Un alt caz suspect de rujeolă a fost înregistrat în municipiul Chişinău la o persoană în vârstă de 28 de ani. Cazul se află în proces de investigare. Conform datelor Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, numărul cazurilor de rujeolă înregistrate în Republica Moldova a ajuns la 362, relatează Radio Moldova Actualităţi.

O creştere semnificativă a numărului de îmbolnăviri a fost atestată în luna august 2018, fiind înregistrate atunci 239 de cazuri confirmate.

Medicii epidemiologi reamintesc populaţiei că rujeola este o maladie extrem de contagioasă şi se răspândeşte rapid. Primul semn al infecţiei este febra înaltă şi erupţiile cutanate. Netratată maladia poate duce la deces.

Comentarii