Ştiri

Sursa imaginii: moldova.europalibera.org

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

26 Feb. 2020 / 12:05

În Republica Moldova nu au intrat persoane cu simptome asociate coronavirusului

În ultimele 24 ore, în ţară nu au intrat persoane cu simptome asociate coronavirusului de tip nou (COVID-19), anunţă ministra Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu. Conform datelor prezentate de Poliţia de Frontieră, din Italia au sosit 436 de persoane cu curse directe din Turin, Milan şi Roma, transmite Moldova 1.

Fiecare persoană care traversează frontiera este îndemnată să completeze fişa de anchetă epidemiologică, în care sunt prezentate datele personale, pentru a fi monitorizaţi de medicul de familie la domiciliu.

„ În timpul virozelor respiratorii acute, gripă şi  infecţie coronavirală indicaţia, rugămintea şi tactica corectă e ca noi să rămânem acasă. Să chemăm la domiciliu serviciul de urgenţă, fie medicul de familie, pentru a stabili diagnoza şi tactica corectă pentru tratament.  Perioada de 14 zile este perioada maximă de incubaţie şi pot apărea semnele clinice, iată asta se numeşte carantină în raport cu persoana sănătoasă care vine dintr-o zonă afectată”, a declarat Nicolae Furtună, director Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică.

„  În perioada 22-25 februarie avem la intrare în Republica Moldova 2.798 de cetăţeni care au venit cu cursa regulată din Italia, dintre care, prin Aeroportul Internaţional Chişinău au fost 2.567 cetăţeni, iar prin punctele terestre 231 de cetăţeni.  Prin aeroport toţi trec în mod obligatoriu prin scaner şi nu doar trec prin scaner dar şi completează fişa epidemiologică a pasagerului”, a menţionat Valentin Fiodorov, şef-adjunct al Poliţiei de Frontieră.

Menţionăm că în Republica Moldova a fost anunţat Cod galben la nivel naţional referitor la situaţia epidemiologică prin infecţia cu COVID-19.  Până-n prezent în Republica Moldova nu a fost depistat oficial niciun caz de infecţie cu coronavirus.

Comentarii