Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

29 Mar. 2020 / 19:15

Îndemnul celor care pe timp de pandemie sunt la datorie

Pe timp de pandemie îşi fac munca cu dăruire şi sunt la datorie pentru a-i ajuta pe cetăţeni sau a-i îndemna să fie responsabili. Vorbim de specialiştii în medicină, farmaciştii, asistenţii sociali, carabinierii, dar şi politişţii. Ei vin la muncă zi de zi pentru ca noi să fim protejaţi, să ne simţim în siguranţă şi să privim cu speranţă spre ziua de mâine. Dincolo de profesie sunt şi ei oameni, iar efortul lor în această perioadă dificilă trebuie apreciat mai mult ca niciodată, relatează Moldova 1.

Diana Vlad este medic infecţionist la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii din Chişinău. Nu se plânge că meseria ar fi grea, deşi face parte din prima linie în lupta cu pandemia. Femeia a venit cu un îndemn către cetăţeni şi le reaminteşte încă odată cât de important este să stea acasă.

„Lucrez pe prima linie de luptă cu coronavirus de tip nou. Instituţia noastră acordă servicii medicale tuturor copiilor din municipiul Chişinău şi din Republica Moldova. Suntem la datorie 24 din 24. Noi ne facem datoria, dar avem nevoie de responsabilitatea dumneavoastră”, a spus Diana Vlad.

Şi alţi eroi depun eforturi supraomeneşti pentru ca noi să fim protejaţi.

„Ajutăm persoanele cu vârstă înaintătă şi cu dizabilităţi. În perioada aceasta grea fiţi responsabili şi staţi acasă. Ajutaţi-ne să vă ajutăm”, a menţionat Larisa Bulat, asistentă socială.

„Sunt vremuri grele, dar vă asigur, împreună vom trece orice pericol. Suntem la muncă pentru voi. Voi staţi acasă pentru noi”, a declarat Igor Balan, operator la Serviciul 112.

„Sunt vremuri grele, dar le vom trece împreună. Noi ne facem datoria, iar voi staţi cât mai mult acasă, fiţi responsabili, ajutaţi-ne să vă ajutăm. Staţi acasă”, afirmă Tatiana Cotoman, farmacistă.

În această perioadă complicată, poliţia este mereu la datorie, pentru ca fiecare cetăţean să se simtă în siguranţă. Noi suntem la datorie, dar voi staţi acasă”, susţine Sandu Cernean, ofiţer de poliţie.

Vă îndemnăm să îi încurajăm pe toţi cei care îşi fac datoria în această situaţie fără precedent pentru ţara noastră, dar şi pentru întregii omeniri. Ei sunt cei care luptă curajos pentru siguranţa noastră. Şi acum, mai mult ca niciodată, ar trebui să fim recunoscători pentru devotamentul de care dau dovadă şi să stăm acasă.

Comentarii