Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

10 Dec. 2019 / 14:46

Iniţierea relaţiilor de colaborare între municipiile Chişinău şi Kocaeli, Turcia

Un grup de specialişti din Turcia vor veni în perioada următoare în Chişinău cu scopul de a evalua starea de lucruri din municipiu şi de a oferiri suport pentru modernizarea principalelor domenii de activitate ale urbei.

Despre aceasta s-a convenit în cadrul întrevederii dintre primarul general, Ion Ceban şi edilul municipiului Kocaeli, Turcia, Tahir Büyükakin.

În cadrul discuţiilor, părţile au abordat mai multe subiecte, îndeosebi care reprezintă un interes sporit pentru colaborarea dintre cele două oraşe. Astfel, s-a convenit încheierea unui acord de înfrăţire între Chişinău şi Kocaeli, ce va presupune relaţii de colaborare şi parteneriate pe diverse domenii de activitate, inclusiv: social, cultură, sport, infrastructură, transport etc.

De asemenea, aspectul comercial – economic dintre cele două municipalităţi a fost tema discuţiei dintre edilul Chişinăului şi preşedinţii camerelor de Industrie şi cea de Comerţ ale regiunii Kocaeli. „Avem un potenţial economic major, astfel că suntem gata să colaborăm multiaspectual cu partea turcă. Vom iniţia activităţi privind schimbul de experienţă şi bune practici, după care vom veni cu o foaie de parcurs în realizarea proiectelor comune”, a comunicat primarul capitalei.

Menţionăm că în perioada 9-12 decembrie a.c., primarul general, Ion Ceban, se află intr-o vizită de lucru în Turcia.

Comentarii