Ştiri

Sursa imaginii: agora.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

11 Iul. 2019 / 17:11

Instanţa de judecată i-a permis lui Vlad Filat să sesizeze Curtea Constituţională

Instanţa de judecată i-a permis lui Vlad Filat să sesizeze Curtea Constituţională. Decizia a fost luată, joi, 11 iulie, de magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani. O asemenea solicitare urma să fie examinată, în 26 iunie, de Curtea de Apel. Atunci, deşi venise la şedinţa de judecată, ex-premierul a anunţat că s-a răzgândit, fiindcă nu are încredere în componenţa Curţii Constituţionale, relatează Mesager.

Amintim că, în cadrul celei de-a doua cauze penale, avocaţii lui Filat au cerut să fie verificată constituţionalitatea unui articol din Codul de Procedură Penală, care se referă la competenţa teritorială în materie penală şi la instanţa competentă să examineze un dosar. În primul dosar, fostul prim-ministru a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru trafic de influenţă, în urma unui autodenunţ depus de Ilan Şor.

„Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, a emis o încheiere prin care a admis cererea înaintată de apărarea domnului Filat, privind ridicarea excepţiei de neconstituţionalitate a unor prevederi legate de Codul de procedură penală. Mai exact, ceea ce ţine de rejudecarea cererii de revizuire de către acelaşi complet de judecată, în sensul în care, dacă aceeaşi judecători care au participat la examinarea cauzei în fond pot să examineze cererea de revizuire. Instanţa a acceptata părţii apărării şi a dispus expedierea dosarului către Curtea Constituţională”, a declarat avocatul Victor Munteanu.

 

 

 

 

Comentarii