Ştiri

Sursa imaginii: msmps.gov.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

16 Sep. 2020 / 17:45

Instruiri privind măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei COVID-19 în instituţiile de învăţământ

Peste 900 de asistenţi medicali, psihologi şcolari şi cadre de conducere din instituţiile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi profesional tehnic, participă la cursul de instruire „Măsurile de reducere a riscurilor de răspândire a cazurilor de infecţie cu Coronavirusul de tip nou şi efectele acesteia asupra comportamentului şi sănătăţii copiilor”.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, în cadrul instruirii, care se desfăşoară în regim online, sunt abordate mai multe subiecte. Printre acestea: evaluarea riscurilor de sănătate ale elevilor în contextul crizei pandemice, realizarea măsurilor de reducere a riscurilor de răspândire a cazurilor de infecţie cu COVID-19 în instituţiile de învăţământ şi implementarea acţiunilor de promovare a sănătaţii în condiţiile situaţiei epidemiologice generate de noul Coronavirus.

Instruirile se desfăşoară în perioada 16-18 septembrie şi urmează să implice aproximativ 3.000 de specialişti.

Specialiştii centrelor de sănătate publică teritoriale şi ai centrelor de sănătate prietenoase tinerilor vor fi responsabili de organizarea în continuare a activităţilor informative în instituţiile de învăţământ. La ele vor participa cadrele didactice, părinţi, asistenţi medicali din şcoli şi elevi, care vor fi familiarizaţi cu riscurile pentru sănătate în condiţiile pandemiei de COVID-19. Activităţile au fost coordonate cu organele locale de specialitate din domeniul învăţământului.

Comentarii