Ştiri

Sursa imaginii: ionceban.md

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Social

28 Sep. 2020 / 18:20

Ion Ceban, despre intervenţia serviciilor municipale în urma ploilor

În contextul ploii puternice de sâmbătă seara, primarul capitalei, Ion Ceban, spune că serviciile municipale specializate ar trebui să intervină mai prompt, iar cei de la Exdrupo, dacă nu au suficientă tehnică pentru a fi mobilizată în astfel de situaţii, atunci să fie contractată suplimentar de la companii private, relatează Mesager.

„Am avut o echipa de patru băieţi. Au verificat toate zonele cu risc sporit de inundaţii, au curăţat receptoarele anume în zonele acestea. Deja ieri, în cursul zilei am avut patru autospeciale care au măturat zonele unde a fost adus pietriş şi gurile de captare. În noaptea de duminică spre luni, iarăşi patru autospeciale au intervenit. Deja astăzi intervenim în zonele unde nu s-a reuşit în zilele de weekend. Până mâine urmează să curăţăm toate receptoarele”, a declarat administratorul Exdrupo, Sergiu Tomiţă.

„S-a reacţionat prompt, operativ, dar cred că trebuie să fim mult mai calitativi în ceea ce tine de construcţia, reparaţia pe şantiere, în special pe reţele, în unele cazuri chiar drumuri sau trotuare. Dacă nu vom îmbunătăţi aici calitatea lucrărilor, vom avea pe viitor astfel de situaţii. Conform meteorologilor, mâine şi poimâine sunt zone de risc foarte sporit cu debit extrem de mare, ploi torenţiale, vânt puternic”, a declarat primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban.

Menţionăm că în timpul ploilor din weekendul trecut s-au produs surpări pe anumite porţiuni de drum unde sunt executate lucrări de schimbare a utilităţilor. Totodată, s-au înregistrat căderi de arbori pe liniile electrice, iar chişinăuienii s-au plâns că unele guri de captare au fost astupate de prundişul utilizat la reparaţia străzilor.

Comentarii