Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

19 Noi. 2019 / 15:15

Ion Chicu la prima şedinţă a Guvernului: Echipa va avea privilegiul rar de a fi apreciată după acţiuni şi rezultate, mai puţin după declaraţii

Guvernul condus de Ion Chicu îşi propune să îşi consolideze echipa în termene relativ scurte, astfel încât timp de o săptămână să fie completată întreaga garnitură. Sarcina a fost pusă astăzi în faţa membrilor Cabinetului de miniştri. Ion Chicu a declarat că Guvernul pe care îl conduce se declară deschis pentru dialog şi va asigura transparenţă decizională.

„Avem puţin timp la dispoziţie şi nu putem miza pe acea perioadă de 100 de zile pentru a ne seta activitatea întru soluţionarea problemelor şi pentru a genera rezultate. Azi vom adopta un şir de decizii în privinţa cadrelor legate de numirea secretarilor de stat în ministere, dar şi a conducerii Cancelariei de Stat. Este primul pas spre restabilirea funcţionalităţii administraţiei publice centrale”, a declarat prim-ministrul.

Ion Chicu şi-a îndemnat echipa să asigure transparenţă decizională şi conexiunea cu cetăţenii.

„Vreau să manifestăm cu toţii deschidere pentru dialog cu cetăţenii, mediul de afaceri, sindicatele, de asemenea, cu partenerii noştri externi din Vest, Est, Orient, de unde ar fi ei, cu instituţiile financiare naţionale, cu instituţiile umanitate de alt profil, trebuie să avem un dialog deschis, onest, astfel încât instituţiile noastre să fie amplificate inclusiv de suportul partenerilor. Am avut mai multe întrevederi zilele acestea cu ambasadorii statelor străine, partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova, Banca Mondială, BERD, vreau să vă comunic că Guvernul nostru, echipa noastră, va avea privilegiul rar să fie apreciat după acţiuni şi rezultate, mai puţin după declaraţii, după expresii de bună intenţie”, a specificat Ion Chicu.

Pe 20 noiembrie prim-ministrul Ion Chicu va întreprinde prima sa vizită în străinătate - în Federaţia . Rusă. La Moscova delegaţia Republicii Moldova va fi primită de premierul rus Dmitrii Medvedev. Principalele subiecte incluse pe agendă ţin de achiziţia gazelor naturale şi exportul mărfurilor moldoveneşti pe piaţa rusă.

Comentarii