Ştiri

Sursa imaginii: diez.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

12 Iul. 2019 / 19:32

Ionela Tataru – Absolvent de nota 10

Pentru ei uşile oricărei universităţi faimoase din Europa sunt deschise! Cu mintea ageră şi dorinţa continuă de a învăţa lucruri noi, ar putea atinge orice scop. Unii pleacă, iar alţii aleg să rămână acasă, pentru a încerca. A încerca să îşi construiască, pas cu pas, un viitor. Chiar dacă ştiu că nu va fi deloc uşor, au un car de inspiraţie şi un izvor nesecat de voinţă. Vorbim despre cei 18 absolvenţi, care au luat în acest an 10 pe linie la probele de bacalaureat şi pe care i-aţi cunoscut în cadrul campaniei Moldova 1 „Absolvent de nota 10”.

Voluntariatul a ajutat-o să-şi dezvolte spiritul civic, iar astfel a reuşit să se implice activ în diferite evenimente care îi sunt aproape de suflet. Vorbim de Ionela Tataru, absolventa Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Chişinău, care în urma contestaţiei a obţinut 10 pe linie la bacalaureat. Viitoarea studentă va merge la studii peste Prut şi visează la o carieră de succes în contabilitate şi informatică.

Pentru Ionela Tataru, voluntariatul reprezintă implicare civică, o sursă de inspiraţie, care oferă posibilităţi reale de dezvoltare.

„Voluntariatul este o cale de a-mi petrece timpul liber, o modalitate de a cunoaşte noi oameni pasionaţi de implicare civică, dar şi un mod de a mă dezvolta şi de a creşte, în primul rând spiritual. Este important ca tinerii să vadă în voluntariat o sursă de creştere”, a declarat absolventa Ionela Tataru.

Tânăra a reuşit să se implice activ în diferite acţiuni de caritate.

„În ultimul an de liceu m-am dedicat mult voluntariatului, ba chiar am fost aleasă preşedintele Senatului în liceul în care am învăţat. Împreună cu echipa care am condus-o am organizat diferite activităţi, cum ar fi concerte de caritate sau caravane de Crăciun. De asemenea, am fost membra unui consiliu din Chişinău şi am fost voluntar în cadrul mai multor evenimente”, a spus absolventa.

Prietenii şi colegii consideră că succesul Ionelei se datorează perseverenţei şi muncii asidue.

„Este o fată foarte responsabilă, nu ştiu dacă poate să vină la şcoală cu tema nefăcută şi chiar aş spune că este aşa perfecţionistă. Îi place mereu facă mereu orice la cel mai înalt nivel. Este foarte bravo, implicată în activităţile şcolii”, a declarat colega ei, Mihaela Arion.

Părinţii spun că fiica lor a moştenit dragostea pentru carte de la ei.

„A munci foarte mult pentru a ajunge la aceste rezultate frumoase. Nu m-am aşteptat poate la 10 pe linie, dar la 9,75 sau 9,50 eram sigură. 12 ani foarte mult s-a pregătit sistematic şi noaptea citea şi învăţa. Sunt mândră de ea”, a declarat mama, Marina Tataru.

Absolventa este o fire ambiţioasă şi îşi doreşte un viitor frumos, de accea vrea să-şi continue studiile în limba engleză.

„Îmi doresc să continui studiile în domeniul ştiinţelor economice, contabilitate şi informatică. Plănuiesc să depun actele în România. Este cert că vreau să-mi urmez studiile în limba engleză. Pentru că ştiu că îmi va deschide mai multe uşi, mai multe oportunităţi. Studiind într-o limbă străină îşi deschide calea de a lucra peste hotare, nu doar la noi în Republica Moldova”, a declarat tânăra.

Ionela Tataru a fost scutită de examenul la limba străină, după ce a susţinut examenul TOEFL.

Comentarii