Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

29 Sep. 2020 / 12:52

Itinerarul mai multor rute de troleibuz a fost modificat din cauza ploii

Primăria Chişinău informează că serviciile municipale specializate sunt antrenate în lichidarea situaţiilor problematice cauzate de aversele puternice din prima parte a zilei, când volumul precipitaţiilor căzute a constituit 15-49 litri/m², potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Totodată, municipalitatea anunţă că itinerarul anumitor rute de troleibuz a fost modificat temporar, în legătură cu acumularea unor cantităţi mari de apă. Sunt afectate rutele: nr. 1, 5, 7, 8, 13, 16, 20, 21, 22, 23, 25 şi 31.

Până la această oră s-au înregistrat situaţii problematice pe unele străzi, din cauza acumulărilor de apă.

Astfel, în prezent, Î.M. Regia „Exdrupo” intervine în toate sectoarele capitalei la curăţarea grilajelor şi la salubrizarea gurilor de captare a apelor pluviale, unde lucrează peste 70 de muncitori şi 30 de autospeciale şi utilaje. De asemenea, sunt curăţate mecanizat străzile şi rondurile de la intersecţii.

În acelaşi timp, în comun cu echipajele poliţiei capitalei, se intervine la securizarea şi dirijarea circulaţiei rutiere. În prezent, circulaţia transportului este sistată pe str. Uzinelor, intersecţie cu Negreşteni, şi pe str. Meşterul Manole, direcţia de la Voluntarilor spre Vadul lui Vodă.

Din cauza debitului mare de apă, pe anumite porţiuni de drum au fost scoase capacele de la fântânile de vizitare a apelor pluviale de pe carosabil.

Municipalitatea face apel către cetăţeni ca, în perioada cu precipitaţii abundente, să fie prudenţi şi să evite ieşirile în oraş.

Locuitorii municipiului pot sesiza autorităţile despre situaţiile problematice cauzate de averse prin intermediul numărului de telefon: (022) 22-22-67 - Dispeceratul Central Municipal.

 

Comentarii