Ştiri

Sursa imaginii: protv.md

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

05 Dec. 2019 / 13:14

Judecătorul CSJ, Oleg Sternioală, a depus cerere de demisie

Judecatorul Curţii Supreme de Justiţie, Oleg Sternioală a demisionat. Contactat de reporterul Radio Moldova Actualităţi, ministrul Justitei, Fadei Nagacevschi a confirmat ca Sternioală şi-a depus ieri cererea de demisie.

Sternioală a fost arestat pentru două zile, iar apoi eliberat. Acum o lună, magistratii de la Judecătoria Chişinău, cu sediul la Ciocana au analizat demersul procurorului interimar general privind prelungirea arestului lui Oleg Sternioală.

Deşi procurorii au solicitat prelungirea arestului lui Sternioală pentru treizeci de zile, judecătorii au respins demersul. Magistratul de la Curtea Supremă de Justiţie este suspectat de spălare de bani şi îmbogăţire ilicită. Investigaţiile jurnalistice referitoare la averea magistratului, au servit drept temei pentru începerea urmăririi penale.

Judecatorul a acumulat, împreună cu membrii familiei sale, venituri de circa 7 milioane de lei şi au cumpărat bunuri de lux de circa 13,8 milioane de lei.

În acelaşi timp, Dorel Musteaţă, directorul interimar al CSM susţine că nu a fost înregistrată o cerere din partea lui Sternioală, scrie Jurnal.md. 

Totodată, şefa Serviciului de presă a Parlamentului, Liliana Anghel, neagă existenţa unei astfel de cereri.

Comentarii