Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

24 Sep. 2020 / 19:42

Locuitorii capitalei, îndemnaţi să participe la salubrizarea oraşului

Pentru sâmbătă, 26 septembrie, este anunţată o campanie de salubrizare a teritoriului urbei, denumită „Marea curăţenie”.

Acţiunea prevede salubrizarea parcurilor, a zonelor verzi şi a anumitor teritorii din sectoarele capitalei, la care vor participa toţi angajaţii primăriei, ai subdiviziunilor acesteia, ai preturilor şi întreprinderilor municipale.

„Această campanie vine să responsabilizeze şi să consolideze eforturile autorităţilor locale în comun cu cetăţenii, pentru a face curat, dar şi a ieşi în grup în aer liber, pentru a avea grijă de oraşul nostru. De fiecare dintre noi depinde cum arată şi cum va arăta oraşul nostru. Este o responsabilitate comună, o responsabilitate civică”, susţine primarul Ion Ceban.

Edilul a venit cu un apel către instituțiile statului, ONG-uri, locuitorii municipiului şi toți doritorii, să se alăture în această campanie, de rând cu autorităţile municipale, pentru a face orașul mai curat.

Angajaţii aparatului primăriei, ai cabinetului acesteia, viceprimarii, şefii de direcţii vor salubriza teritoriul parcului „La Izvor”, care se află în prezent în proces de renovare.

De la 9:00, Pretura Botanica va face curat în parcul „Valea Trandafirilor”, intrarea de la parcul de distracţii din str. Trandafirilor.

Pretura Ciocana va lucra în Pădurea-parc „Râşcani”, din str. M. Sadoveanu, colţ cu str. Igor Vieru.

Pretura Râşcani va salubriza parcul din str. Miron Costin/str. Florilor spre str. Studenţilor şi str. Calea Orheiului. În parcul din str. Studenţilor/str. Alecu Russo, pe tronsonul str. N. Dimo – 3 iazuri (str. M. Costin/str. N. Dimo – scara principală) va fi o acţiune comună a preturilor Ciocana şi Râşcani;

Pretura Centru: Parcul „Valea Morilor”, în perimetrul str. Lech Kaczynski, Drumul Viilor, str. Trifan Baltă (str. Academiei/str. Drumul Viilor);

Pretura Buiucani: Pădurea-parc „Butoiaş”, (intersecţia str. N. Costin- Paris), Pădurea-parc „Butoiaş” (parcarea din faţa restaurantului „Butoiaş”.

Toți participanții vor fi asiguraţi cu mănuși și saci pentru a strânge gunoiul. În caz de ploaie, acţiunea va fi transferată pentru o altă zi. Deşeurile solide acumulate în cadrul acţiunilor de salubrizare de masă vor fi evacuate la Stația de transbordare din strada Uzinelor.

Comentarii