Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

12 Iul. 2019 / 18:20

Lucrările de reabilitare a unei noi străzi pietonale în centrul vechi al capitalei au început

Primăria municipiului Chişinău informează că serviciile municipale de profil au început reabilitarea zonei pietonale din centrul istoric al capitalei, în perimetrul străzilor: Maria Cebotari – str. Alexei Şciusev – str. Sfatul Ţării – str. Mihail Kogălniceanu. Reconstrucţia zonei pietonale a cartierului este prevăzută pentru o perioadă de 3 luni, iar în prezent, gradul de realizare al proiectului este de 12%, se arată într-un comunicat de presă emis de primărie.

Pe şantier sunt în desfăşurare lucrările de amenajare a trotuarului de pe strada Sfatul Ţării, în perimetrul str. A. Şciusev – str. M. Kogălniceanu. De asemenea, pe tronsonul menţionat au fost trasate cablurile electrice pentru iluminarea edificiilor, iar în paralel sunt executate lucrări de montare a fundaţiei pentru pilonii de iluminat decorativ nocturn.

Conform proiectului, circa 2800 m² de trotuare vor fi amenajate în pavaj cu suprafaţa de granit, iar pe întreg perimetrul vor fi instalaţi 39 de piloni pentru iluminarea zonei pietonale. Totodată, faţada Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din str. Mihail Kogălniceanu 82, urmează a fi iluminată decorativ (cu 64 de corpuri de iluminat).

Costul lucrărilor de reamenajare a zonei pietonale în perimetrul a 4 străzi din centrul istoric al capitalei, în urma desfăşurării licitaţiei, este de circa 3 milioane de lei, surse prevăzute în bugetului municipal pentru anul 2019.

 

Comentarii