Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

13 Aug. 2020 / 20:00

Lucrările de reparaţie a străzii Albişoara sunt în toi

Pentru locuitorii din zonă începerea lucrărilor este motiv de mare bucurie, or, renovarea arterei înseamnă că în sfârşit vor scăpa de inundaţiile care vin o dată cu fiecare ploaie. Reparaţia ar urma să se încheie până la sfârşitul anului. Pe tronsonul cuprins între bulevardul Iurie Gagarin şi strada Ismail, traficul a fost restricţionat până pe 23 august, relatează Mesager.

Pe strada Albişoara, în perimetrul bulevardului Iurie Gagarin şi strada Ismail, se desfăşoară un adevărat şantier. Artera va fi asfaltată, vor fi amenajate trotuarele şi modernizat iluminatul public. De asemenea, vor fi curăţate gurile de captare a apelor pluviale şi reabilitate reţelele de apeduct.

„Facem trotuar şi, până când nu vom termina, nu plecăm de aici. - Cum decurg lucrările?- Deocamdată este bine. O să punem alt strat de asfalt betonat”, a spus un muncitor.

Oamenii spun că modernizarea străzii Albişoara era necesară de ani buni.

„Mă bucur că în sfârşit se repară această stradă. Suntem pentru curăţenie şi ordine în capitală”;
„Foarte bine că fac drumurile. Trebuie nu numai aici, dar şi la noi la Telecentru”;
„E bine când se face un lucru bun, când se fac străzile ca să fie frumos şi la noi. Când plouă, aici e inundaţie. Ultima dată când a plouat, apa ajungea până la uşa maşinii”;  
„O sută de procente trebuie să fie de calitate şi tot cum se cere după regulament. Capitala trebuie să arate mai bine ca orice sector”, consideră locuitorii capitalei.

În acelasi timp, unii trecători se plâng că din cauza acestor lucrări în zonă se creează în permanenţă ambuteiaje.

„Disconfort desigur că este, căci e transport şi se încep ambuteiajele pe alte străzi”;
„Durează foarte mult reparaţia. Aceasta e cea mai grea problemă pe care o avem pentru moment. Mai rapid, căci e greu până ajungi unde ai nevoie”, au spus unii oameni.

Reabilitarea străzii Albişoara presupune lucrări pe o suprafaţă de 90 de mii de metri pătraţi. Pentru reparaţia integrală a străzii, din bugetul municipal au fost alocate o sută de milioane de lei.

 

Comentarii