Ştiri

Sursa imaginii: moldova.org

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

02 Aug. 2020 / 09:40

Lucrătorii din domeniul căilor ferate îşi sărbătoresc ziua profesională

Tradiţional, în prima duminică a lunii august este marcată Ziua feroviarului. Cu această ocazie, conducerea ţării a transmis mesaje de felicitare tuturor lucrătorilor din domeniul căilor ferate.

În mesajul premierului Ion Chicu se menţionează că, „în acest an, în premieră de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, întreprinderea a intrat în posesia primelor şase locomotive moderne din cele 12 prevăzute într-un proiect amplu de resuscitare a activităţii Căii Ferate din Moldova (CFM), în valoare de 110 milioane de euro. În continuare va fi reabilitat tronsonul Bender-Giurgiuleşti cu o lungime de 233 de kilometri, pentru aceste lucrări fiind alocate deja 95 de milioane de euro”.

„Odată cu implementarea acestor proiecte cetăţenii vor putea beneficia de servicii de calitate şi condiţii confortabile, iar mediul de afaceri va avea un partener de încredere pentru desfăşurarea activităţii. O sarcină strategică pentru dezvoltarea în continuare a transportului feroviar din Moldova este integrarea organică în sistemul european de transport”, se mai spune în mesajul prim-ministrului.

Preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a menţionat că „autorităţile statului conştientizează foarte bine cât de importante sunt măsurile de dezvoltare a acestui domeniu, inclusiv înnoirea flotei de vagoane şi modernizarea căilor ferate”.

„Mă bucur că lucrurile se schimbă în bine şi vreau să felicit CFM cu ocazia achiziţiei importante de noi locomotive moderne, procurate recent cu sprijinul instituţiilor europene. Ne asumăm să intensificăm eforturile de dezvoltare a acestui domeniu, pentru a spori confortul angajaţilor, calitatea deservirii pasagerilor, volumul de mărfuri transportate şi veniturile la bugetul de stat”, a notat speakerul.

În acest an se împlinesc 164 de ani de la inaugurarea primei linii de cale ferată din Republica Moldova.

Comentarii