Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

30 Mar. 2020 / 14:58

Lucrătorii medicali din Chişinău care au depăşit vârsta de 65 de ani, trimişi în concediu

Medicii de familie şi asistenţii medicali activează conform unui program modificat, iar la intrare în fiecare centru medical din capitală sunt organizate filtre de triere. Despre asta a anunţat şefa Direcţiei Asistenţă Socială a municipiului Chişinău, Tatiana Burceaschi. Potrivit ei, medicilor şi asistentelor cu maladii cronice sau specialiştilor care au atins vârsta de 63 de ani li s-a acordat concediu în conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a preveni îmbolnăvirea lor, relatează Mesager.

„Prescrierea medicamentelor compensate pentru perioada de trei luni şi recepţionarea acestora de către rude şi asistenul social are loc la postul de triaj din cadrul centrului medicilor de familie. În spitalele municipale este strict interzisă prezenţa vizitatorilor se admite prezenţa vizitatorilor numai pentru pacineţii gravi, pe o perioadă limitată, s-a micşorat numărul persoanelor spitalizate în mod planic, pentru a dispune de spaţii suficiente cu afecţiuni respiratorii”, a spus Tatiana Bucearschi.

Menţionăm că potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătăţii, la acest moment avem 263 de cazuri confirmate cu virusul COVID - 19, dintre acestea, 60 de cazuri sunt confirmate la persoanele care lucrează în instituţiile medicale

Comentarii