Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

05 Aug. 2020 / 09:43

MAEIE după explozia din Beirut: Nu există cetăţeni moldoveni afectaţi

Ambasada Republicii Moldova la Ankara, acreditată prin cumul în Republica Libaneză, este în contact cu autorităţile competente din Beirut pentru a preciza dacă printre victime sunt şi cetăţeni moldoveni. Din informaţiile acumulate, nu există cetăţeni moldoveni afectaţi de explozie. În caz de necesitate, cetăţenii Republicii Moldova din Liban pot contacta misiunea diplomatică la adresa de email: ankara@mfa.gov.md sau să telefoneze la Centrul de Apel al MAEIE.

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Oleg Ţulea, a transmis în seara zilei de 4 august un mesaj de compasiune adresat omologului său libanez, Charbel Wehbe.„Din numele Republicii Moldova, transmitem condoleanţe familiilor îndurerate şi recuperare grabnică celor răniţi în explozia de la Beirut”, a spus şeful diplomaţiei moldoveneşti.

Cu referire la informaţiile din presa internaţională privind pretinsa apartenenţă a navei din portul Beirut pavilionului Republicii Moldova, MAEIE recomandă consultarea Agenţiei Navale care gestionează registrul respectiv. Asta după ce mai multe surse media naţionale şi internaţionale au scris că explozia din Liban a fost provocată de 2.750 de tone de nitrat de amoniu, stocate în depozitul portului din Beirut şi transportate acum 6 ani de cargoul Rhosus, sub pavilionul Republicii Moldova, dar proprietate a unui afacerist rus.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene ( MAEIE) anunţă că monitorizează cu prioritate situaţia şi va reveni cu informaţii actualizate în cazul evoluţiilor de interes public.

Amintim că în seara zilei de 4 august, în portul din capitala Libanului, Beirut, s-au produs două explozii puternice, care s-a soldat cu cel puţin 100 de morţi şi peste 4.000 de răniţi.

 

Comentarii