Ştiri

Sursa imaginii: adevarul.ro

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

21 Ian. 2019 / 15:01

Mai multe indemnizaţii pentru angajaţii instituţiilor de forţă

Mai multe indemnizaţii pentru angajaţii instituţiilor de forţă. Ei pot solicita de la casele teritoriale de asigurări indemnizaţia de maternitate, paternală, ajutorul de deces şi alocaţia pentru familiile cu copii, relatează Moldova 1.

De indemnizaţii vor beneficia poliţiştii, militarii, angajaţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, ai Centrului Naţional Anticorupţie şi ai Serviciului de Informaţii şi Securitate. Solicitanţii de indemnizaţie de maternitate sau paternală pot depune o cerere la casa teritorială de asigurări sociale de la locul de domiciliu sau la alt oficiul în a cărei rază de deservire se află locul de muncă.

Potrivit legii, indemnizaţiile stabilite până în 1 ianuarie, vor fi achitate din bugetul de stat la locul de serviciu al militarilor care îndeplinesc serviciul prin contract, al persoanelor din corpul de comandă şi din trupele organelor afacerilor interne şi ale sistemului penitenciar, al ofiţerilor de protecţie şi colaboratorilor organelor securităţii statului şi Centrului Naţional Anticorupţie.

Solicitanţii pot utiliza şi serviciul electronic „e-Cerere. Indemnizaţii Familiilor cu Copii” disponibil pe portalul guvernamental unic al serviciilor publice www.servicii.gov.md sau pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări Sociale - www.cnas.md.

Comentarii