Ştiri

Sursa imaginii: Imagine simbol

Ştiri / Social

12 Ian. 2019 / 14:12

Mai multe persoane au primit ajutorul de 600 de lei

Chiar dacă e sâmbătă, mai mulţi vârstnici şi persoane cu nevoi speciale au mers de dimineaţă la poştă pentru a-şi ridica ajutorul de 600 de lei, promis de Guvern. Este vorba de a doua categorie de beneficiari, pentru care Guvernul a aprobat extinderea programului de acordare a ajutorului financiar de sărbători. De ieri, ajutorul unic este disponibil deja pe carduri şi în oficiile poştale pentru 61 de mii de oameni, relatează Moldova 1.

Maria Odobescu are o pensie de aproape 1700 de lei. Femeia spune că îi este greu să se întreţină, dar are noroc de copii, care o mai ajută financiar.

Oamenii spun că banii primiţi le sunt de mare folos, deşi sunt cam puţini.

„Am primit ajutorul de 600 de lei, dar asta e foarte puţin, eu am pensia 1600 de lei, achit aproape două mii de lei pentru factura la gaz şi ce-mi rămâne? Este foarte greu”. „Desigur că am vrea să ne ofere mai des astfel de ajutoare, nu doar o dată, dar totuşi e plăcut, măcar aşa, ca un cadou de la Moş Crăciun”. „Greu cu pensia şi mai lucrez şi eu servitoare, cu atâta ne mai răsplătim, dar aşa e greu”. „Pensiile sunt mici, măcar odată în an şi pentru asta mulţumesc”, spun oamenii.

În luna decembrie, circa 520 de mii de beneficiari de toate tipurile de pensii, cuantumul cărora nu depăşeşte 2000 de lei, au primit suportul unic în mărime de 600 de lei. Ulterior, Guvernul a decis ca un astfel de ajutor să fie acordat şi altor 61 de mii de persoane cu dizabilităţi, vârstnici, care nu beneficiază de pensii sau familiilor care şi-au pierdut întreţinătorul. Persoanele care nu se pot deplasa la oficiile poştale din cauza stării de sănătate vor primi banii la domiciliu. Banii vor putea fi solicitaţi pe tot parcursul anului.

Comentarii