Ştiri

Sursa imaginii: Publika

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

26 Apr. 2019 / 16:40

Mai mulţi conducători auto sancţionaţi pentru transportul ilicit de persoane

În urma controalelor efectuate la jumătatea lunii aprilie a anului curent, în zona Autogării Centrale, privind măsurile de prevenire şi combatere a transportului rutier ilicit de persoane, contra cost, în direcţiile municipiului Bălţi, Tiraspol şi Soroca, organele abilitate au sancţionat mai mulţi conducători auto, potrivit Radio Moldova Actualităţi.

Verificările au descins în urma şedinţe convocate la Ministerul Economiei şi Infrastructurii cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale Transport Auto, Inspectoratului Naţional de Patrulare, Serviciului Fiscal de Stat şi Primăriei municipiului Chişinău.

Ca urmare a controalelor desfăşurate, au fost întocmite 4 procese verbale privind efectuarea transportului rutier de persoane, contra cost, cu vehicule rutiere construite şi echipate cu mai puţin de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, fără a fi înregistrat în condiţiile Codului transporturilor rutiere.

Amenzile au fost aplicate în mărime de 800 unităţi contravenţionale, cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier pe o perioadă de 6 luni.

În perioada 22-26 aprilie, în zona Gării Auto Centru, au fost documentate alte trei cazuri de transport ilicit de persoane şi întocmite 3 procese verbale. Au fost aplicate amenzi în mărime de 600 unităţi contravenţionale, cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier pe o perioadă de 6 luni. De asemenea, a fost documentat un caz de transportare a persoanelor contra cost în regim de taxi, cu o unitate de transport neînregistrată în Registrul operatorilor de transport rutier. Pe acest caz a fost întocmit un proces verbal, fiind aplicată amendă în mărime de 60 unităţi contravenţiile, cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier.

Ministerul Economiei şi Infrastructurii îndeamnă călătorii să opteze doar pentru serviciile companiilor de transport care prestează servicii în condiţiile cadrului legal.

Comentarii