Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol/tv8.md

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Social

10 Aug. 2020 / 17:39

Mai mulţi funcţionari au luat mită în schimbul asigurării trecerii frontierei de stat

Luau mită în schimbul asigurării trecerii frontierei de stat - este afacerea ilegală pusă pe picioare de mai mulţi funcţionari şi agenţi economici. Zilele trecute, schema a fost demascată de ofiţerii Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie (SPIA) în colaborare cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), relatează Mesager.

Schema pusă la cale era una simplă. Persoanele implicate în organizarea traversării frontierei de stat cu România le asigurau clienţilor tot setul de acte, emise ilegal, astfel încât aceştia să poată ajunge în statul vecin evitând respectarea măsurilor prevăzute de starea de urgenţă în sănătate publică.

În 5 august, la postul vamal Leuşeni-Albiţa, oamenii legii au efectuat mai multe percheziţii, iar ulterior au şi reţinut un grup de persoane asupra cărora au fost depistate dovezi de implicare în schema frauduloasă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, reţinuţii riscă să plătească o amendă de la 15 la 30 de mii de lei sau să stea după gratii între doi şi cinci ani. Procurorii urmează să afle şi numele altor persoane care făceau parte din schemă.

Comentarii