Ştiri

Sursa imaginii: gov.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

25 Mar. 2020 / 13:59

Mai mulţi medici intenţionează să demisioneze din cauza lipsei echipamentului de protecţie

Într-un demers pe numele preşedintelui Comisiei Naţionale pentru Situaţii Excepţionale şi prim-ministrului, Ion Chicu, Avocatul Poporului îi comunică despre intenţia unui număr impunător de medici de a depune cereri de demisie din cauza lipsei echipamentului de protecţie. Semnalele i-au fost transmise Ombudsmanului săptămâna curentă de către reprezentanţi ai mai multor instituţii medico-sanitare publice din ţară, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Mihail Cotorobai consideră că există pericolul ca în perioada stării de urgenţă, din cauza neasigurării cu echipament tehnico-material necesar pentru protecţia personalului medical, mai mulţi medici să-şi dea demisia iar angajatorul va fi pus în situaţia de a respecta acest drept , garantat de legislaţia Republicii Moldova.

Reieşind din cele menţionate, Avocatul Poporului a solicitat preşedintelui Comisiei Naţionale pentru Situaţii Excepţionale şi prim-ministru să identifice de urgenţă fonduri suplimentare, pentru asigurarea condiţiilor adecvate protecţiei lucrătorilor medicali de contaminare cu COVID-19, atât la nivel de instituţii medicale spitaliceşti, cât şi la nivel de asistenţă medicală primară.

Amintim că astăzi ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, le-a promis lucrătorilor medicali, în cadrul briefingului susţinut dimineaţă, că vor fi luate măsuri pentru a-i motiva şi proteja în lupta cu pandemia.

Comentarii