Ştiri

Sursa imaginii: oficial.md

Postat de: Svetlana Cojocaru

Ştiri / Social

16 Iun. 2019 / 21:48

Maia Sandu: Decizia de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi ridică mari semne de întrebare

Decizia de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi ridică mari semne de întrebare. Astfel a comentat prim-ministra Maia Sandu faptul că procurii au anulat mandatele de arest pe numele liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, fost primar al oraşului Bălţi.

„Prim-ministrul nu poate da indicaţii procurorilor şi nu poate interveni în justiţie şi nu o voi face niciodată. Însă decizia de astăzi, de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi, ridică mari semne de întrebare. Prin această decizie, procurorii fie recunosc că dosarul a fost fabricat la comandă politică şi atunci ar trebui să ştim la comanda cui, iar cei care au îndeplinit asemenea indicaţii trebuie să-şi dea demisia şi să răspundă în faţa legii, fie legalitatea deciziei de astăzi are caracter îndoielnic. În acest caz, de asemenea, procurorii responsabili trebuie să răspundă în faţa legii”, a menţionat Maia Sandu.

Precizăm că Renato Usatîi a fost reţinut la Vama Sculeni şi escortat în amiaza acestei zile la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). După ce a fost audiat, fostul primar de Bălţi a anunţat, în faţa susţinătorilor care l-au aşteptat în jur de patru ore, că procurii au anulat mandatele de arest pe numele lui.

Comentarii