Loading
ro en ru
Social
11 Mai 2012 | 18:00
Marfă de peste jumătate de milion reţinută la vamă
Colaboratorii vamali au reţinut în această noapte, pe traseul Bender-Anenii Noi, un automobil cu marfă de larg consum, în valoare de circa 530 mii de lei.
În urma controlului vamal, au fost ridicate și sechestrate încălţăminte pentru copii, dame, bărbaţi, îmbrăcăminte pentru copii, dame şi bărbaţi.

Automobilul era condus de un cetăţean în vârstă de 43 ani, originar din Chişinău. Bărbatul nu deţinea niciun act de însoţire sau de provenienţă a mărfii, aceasta fiind introdusă în ţară într-un mod fraudulos prin ocolirea posturilor vamale interne de control şi cu eschivarea achitării drepturilor de import.

Potrivit explicaţiilor conducătorului auto, el a fost angajat să transporte marfa până la locul de destinaţie, contra sumei de 700 de dolari.

Actualmente, cazul dat se examinează de către Biroul Vamal Bender în vederea elucidării tuturor circumstanţelor și remiterea organului de urmărire penală şi examinării ulterioare sub aspect penal.

Potrivit legislaţiei, persoanele responsabile, riscă o amendă în valoare de până la 1000 unităţi convenţionale, cu confiscarea mărfurilor şi mijlocului de transport.
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Un eveniment cultural de talie internaţională a avut loc la Chişinău în perioada 11-16 aprilie. Cea de-a 4-a ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru şi Film „ClassFest” a promovat valorile artei contemporane şi dialogul itnercultural dintre tineri, dar şi un schimb de experienţă între şcolile de teatru şi film din opt ţări: România, Slovacia, Ucraina, Georgia, Rusia, Polonia, Germania şi republica Moldova.
Radio Moldova
Radio Moldova a încheiat Campania socială „Fii bun, dăruieşte binele!”. În cadrul acesteia au fost vizitaţi 11 scriitori în etate, o familie cu şapte copii, care au nevoie zilnic de medicamente, hrană şi îngrijire specială.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam