Ştiri

Sursa imaginii: autoblog.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

28 Sep. 2020 / 19:10

Maşinile parcate neregulamentar vor fi duse într-o parcare specială

Maşinile parcate neregulamentar, inclusiv pe trotuare, vor fi ridicate de către poliţie, transportate şi depozitate la parcarea specială, achitarea însă va fi făcută de către proprietarii automobilelor. Măsura vine să stopeze fenomenul de parcare neregulamentară a mijloacelor de transport. Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei, vor fi desfăşurate un şir de activităţi de prevenire şi combatere a ileglităţii pentru a eficientiza circulaţia rutieră, relatează Mesager.

Opiniile conducătorilor auto sunt diferite la acest subiect. Unii şoferi spun că maşinile parcate neregulamentar ar trebui evacuate, în timp ce alţii susţin că autorităţile ar trebui mai întâi de toate să amenajeze mai multe locuri de parcare. 

„Este o ideie bună, o să se facă regulă, o să fie mai bine. Cred că o să disciplineze într-o măsură oarecare”. „Eu am o părere că trebuie să facă întâi parcări şi pe urmă să evacueze maşinile”, spun şoferii.

Toate maşinile care vor fi parcate neregulamentar pe străzile din capitală vor fi aduse în apropiere de satul Truşeni. Parcarea specială are o capacitate de 700 de locuri. Pentru maşinile cu greutatea de până la trei tone şi jumătate, taxa de staţionare va fi de 12 lei pentru fiecare oră.

Înafară de amendă, şoferii vor trebui să plătească şi taxa pentru evacuarea autovehiculului, care va fi de la 500 până la 2000 de lei, în funcţie de greutatea unităţii de transport.

Pentru a verifica dacă maşina a fost evacuată, şoferii pot accesa pagina web parcarespeciala.md. Pe acelaşi site va fi afişată şi suma totală pe care trebuie să o plătească pentru a-şi primi înapoi autovehiculul.

Comentarii