Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

15 Ian. 2020 / 10:36

Mesajele primelor persoane în stat cu prilejul Zilei Naţionale a Culturii

Preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, împreună cu şeful statului Igor Dodon şi cu membri ai Guvernului au depus, în dimineaţa zilei de astăzi, flori la busturile lui Mihai Eminescu şi al lui Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, transmite Radio Moldova Actualităţi.

„Este o zi importantă şi din partea instituţiilor statului noi vom acorda suport suplimentar la toate instituţiilie din acest domeniu. Vreau să felicit tot poporul Rtepublicii Moldova şi în special lucrătorii din domeniul culturii”, a declarat Igor Dodon.

În acest mod, înalţii oficiali au consemnat Ziua Naţională a Culturii, marcată pe 15 ianuarie, când s-a născut poetul Mihai Eminescu, şi l-au omagiat pe poetul Grigore Vieru în ajunul Zilei comemorării sale care este marcată pe 18 ianuarie.

Cu prilejul Zilei Naţionale a Culturii, speakerul a adresat un mesaj în care a adus cuvinte de recunoştinţă oamenilor de cultură pentru contribuţia la consolidarea, dezvoltarea şi promovarea valorilor culturale bogate ale poporului nostru. De asemenea, Zinaida Greceanîi a menţionat că sunt demne de toată admiraţia personalităţile artistice şi oamenii simpli care contribuie la păstrarea şi dezvoltarea continuă a diversităţii culturale.

Şi prim-ministrul, Ion Chicu, a transmis astăzi un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a Culturii. În mesaj se menţionează, că „cultura este unul din lianţii de bază ai unei societăţi şi nivelul de cultură al societăţii are rolul determinant în bunăstarea şi prosperarea ei. Setul de valori culturale atât ne uneşte în prezent, cât şi ne asigură o legătură cu trecutul, ajutându-ne să facem proiecţii în viitor. Ziua Naţională a Culturii este un prilej bun de a menţiona rolul oamenilor, care s-au dedicat educaţiei şi artelor, şi a le mulţumi pentru inspiraţie, dăruire şi rezistenţă. Doar mai buni, mai educaţi şi mai uniţi vom putea construi un viitor prosper în Republica Moldova”, se menţionează în mesajul premierului.

 

Comentarii