Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

14 Ian. 2020 / 19:00

Metode moderne de diagnostic la Spitalul Clinic Municipal nr. 1

Metode moderne de diagnostic la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Instituţia va procura un aparat performant de ultrasonografie cu sprijinul Guvernului Japoniei, care acordă în acest sens peste 57 de mii de dolari. Acordul ce presupune îmbunătăţirea serviciilor medicale din Republica Moldova a fost semnat astăzi, relatează Mesager.

Fiica Danielei Tulbure este internată pentru a doua oară în spital. Tânăra mămică spune că pentru un tratament corect, pe lângă medici buni, e nevoie şi de aparate performante.

În secţia de imagistică a Spitalului Clinic Municipal nr. 1 din capitală sunt examinaţi zilnic aproximativ 20 de copiii. Unicul ecograf care funcţionează aici a fost procurat acum zece ani. Medicii spun că au nevoie de un aparat modern pentru stabilirea unui diagnostic corect.

Asistenţa financiară nerambursabilă este acordată prin intermediul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană.

„Spitalul a devenit cel de-al 65-lea beneficiar al acestui program”, a declarat ambasadorul Japoniei în Moldova, Masanobu Yoshii.

„Acest proiect a contribuit enorm la consolidarea sistemului de sănătate publică cu echipament corespunzător medical”, a spus ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

„Orice iniţiativă de acest gen dusă până la capăt este foarte importantă. Spre mare regret, este departe de a face faţă tuturor provocărilor pe care le avem la nivelul instituţiilor educaţionale, centrelor de sănătate”, a precizat primarul capitalei, Ion Ceban.

Anual, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1 sunt trataţi zece mii de copii, dintre care şapte mii sunt spitalizaţi, iar trei mii consultaţi în Unitatea Primiri Urgente.

Comentarii