Ştiri

Sursa imaginii: tvrmoldova

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

26 Mar. 2020 / 12:27

Ministrul Apărării îndeamnă cetăţenii să îşi protejeze părinţii şi bunicii

Cei mai vulnerabili în lupta cu Coronavirusul sunt părinţii şi bunicii noştri, de care trebuie să avem grijă de la distanţă. Este îndemnul ministrului Apărării, Alexandru Pânzari, în contextul răspândirii pandemiei de COVID- 19. Potrivit lui Pânzari, orice îmbrăţişare sau strângere de mână le-ar putea pune viaţa în pericol, relatează Moldova 1.

„Le putem duce produse alimentare, medicamente, produse de primă necesitate, până la pragul celor în etate. Este important ca înainte de a transmite pungile peste prag să le ştergem cu dezinfectante. Nu-i îmbrăţişăm nici într-un caz, pentru a nu-i expune riscului epidemiei. Cel mai periculos contact, care poate finaliza tragic în această perioadă este când bunicii îşi îmbrăţişează nepoţii”, a declarat Alexandru Pînzari, ministrul Apărării.

Amintim că, potrivit celor mai recente date publicate de Minsiterul Sănătăţii, în Republica Moldova sunt 149 de persoane infectate cu COVID-19. Cele mai multe cazuri, au fost confirmate de la adulţi care au vârsta între 50 şi 59 de ani.

Comentarii