Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

29 Iun. 2020 / 17:30

Ministrul Apărării: Starea de sănătate a militarilor reveniţi de la Moscova este bună

Militarii Armatei Naţionale care au participat la parada de la Moscova se află în autoizolare, iar starea lor de sănătate este bună. Între timp, preşedintele Igor Dodon a fost testat negativ la COVID-19. După 72 de ore de autoizolare de la revenirea din deplasarea din Federaţia Rusă, oficialul a declarat că s-a întors la muncă în regim normal, relatează Mesager.

„Deşi decizia instituţiilor de stat prevede că persoanele care au fost în afara ţării în scop de serviciu nu sunt obligate să stea în carantină, eu am decis 72 de ore să fiu la autoizolare. Ieri am dat testul şi este negativ, ceea ce am considerat că este suficient pentru ca, fără încălcarea legislaţiei, să revin la regimul obişnuit de muncă”, a declarat Igor Dodon.

Reprezentanţii opoziţiei au declarat că participarea militarilor la eveniment le-ar fi pus în pericol sănătatea şi că ar exista suspiciuni că unii ar fi infectaţi.

Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, menţionează că militarii care au fost la Moscova nu au simptome de boală. Alexandu Pînzari spune că toţi au fost plasaţi în carantină pentru 14 zile.

„Au fost sănătoşi şi la plecare în Moscova, dar şi la revenire. La revenire am identificat o cazarmă specială, un loc aparte în spaţiul liber. Personal am verificat pregătirea pentru această izolare. Starea lor de sănătate este una bună”, a spus ministrul Apărării.

Pe 24 iunie, preşedintele Igor Dodon, dar şi 75 de militari moldoveni au participat la parada de la Moscova.

 

Comentarii