Ştiri

Sursa imaginii: army.gov.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

15 Mai 2019 / 16:02

Ministrul Apărării, în dialog cu Delegaţia Regională a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii

Ministrul Apărării Eugen Sturza şi Comandantul Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, au avut astăzi întrevederi cu delegaţia Regională a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) pentru Federaţia Rusă, Belarus şi Republica Moldova, condusă de Magne Barth, care se află în perioada 14-15 mai curent, într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

Discuţiile au vizat stadiul actual al cooperării dintre instituţia de apărare şi CICR, principalele realizări şi proiectele ce urmează a fi desfăşurate în comun.

În acest sens, ministrul Apărării a apreciat contribuţia CICR la instruirea efectivului Armatei Naţionale - jurişti, psihologi, militari detaşaţi în operaţiunea KFOR din Kosovo şi cadre didactice de la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” (AMFA).

De asemenea, Eugen Sturza s-a referit la asistenţa CICR pentru securizarea depozitelor de muniţii ale Armatei Naţionale, care are ca scop reducerea riscului de explozie necontrolată la locurile de păstrare a armamentului şi muniţiilor.

De notat că în 2016, Delegaţia Regională a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii şi Marele Stat Major al Armatei Naţionale au semnat un Protocol de cooperare şi planuri anuale de colaborare, care prevăd activităţi comune de instruire şi asistenţă în domenii relevante.

 

Comentarii