Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

22 Sep. 2020 / 16:56

Ministrul Justiţiei: „Pe lângă faptul că CC a blocat reforma justiţiei, astăzi blochează ţara”

Avizul de astăzi al Curţii Constituţionale (CC) la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Constituţiei va crea o serie de dificultăţi pentru Republica Moldova, blocând reforma justiţiei. Ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, a explicat în cadrul unui briefing că normele considerate ca fiind în contradicţie cu Constituţia au fost elaborate în colaborare cu experţii Comisiei de la Veneţia şi agreate de Uniunea Europeană.

În acelaşi timp, ministrul a menţionat că proiectul în cauză este şi un angajament al Republicii Moldova conform Memorandumului de înţelegere cu UE.

„În acest memorandum este indicat expres că Guvernul va elabora şi va aproba acel proiect de lege de modificare a Constituţiei care este în strictă conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneţia după care proiectul va fi transmis Parlamentului. Iată, astăzi, noi am elaborat, aprobat proiectul de lege, însă el a fost blocat de Curtea Constituţională şi nu mai poate fi transmis către Parlament. Pe lângă faptul că Curtea Constituţională a blocat reforma justiţiei, astăzi blochează ţara”, a spus Fadei Nagacevschi.

Pentru a găsi soluţii în vederea depăşirii acestei situaţii, şeful de la justiţie a declarat că pregăteşte o adresare către Comisia de la Veneţia şi Uniunea Europeană, iar mâine dimineaţă va întreprinde o vizită la Strasbourg.

Amintim că CC a avizat astăzi negativ proiectul de lege înaintat de Guvern prin care sunt propuse mai multe modificări la Legea Supremă ce vizează autoritatea judecătorească.

 

Comentarii

Ultimele Ştiri

Cinci ani de la tragedia din Colectiv

Ştiri / Internaţional

30 Oct. 2020 / 19:51

Cinci ani de la tragedia din Colectiv

Omagiu la locul de veci al Doinei şi Ion Aldea-Teodorovici

Ştiri / Cultură

30 Oct. 2020 / 19:37

Omagiu la locul de veci al Doinei şi Ion Aldea-Teodorovici

Andrei Năstase: Poţi alege să aducem Moldova spre normalitate

Ştiri / Electorala

30 Oct. 2020 / 19:00

Andrei Năstase: Poţi alege să aducem Moldova spre normalitate

Îndemnul candidatului Tudor Deliu

Ştiri / Electorala

30 Oct. 2020 / 17:57

Îndemnul candidatului Tudor Deliu

Vezi arhiva