Ştiri

Sursa imaginii: dse.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

24 Ian. 2019 / 15:31

Misiune mai puţin obişnuită pentru pompierii din Bălţi

Misiune mai puţin obişnuită pentru pompierii din Bălţi. Salvatorii au împărţit pâine locuitorilor din satul Valea Norocului din Sângerei, care au rămas izolaţi din cauza ninsorilor. 11 familii au beneficiat de ajutorul pompierilor, relatează Moldova 1.

„DSE Bălţi a primit apel din satul Valea Norocului precum că lumea nu poate să ajungă la magazine după pâine. Am preluat de la colegii din Sângerei pâinea adusă din Drăgăneşti şi împreună cu d-na primar şi asistenţa socială am repartizat pâinea persoanelor în etate care nu aveau acces la magazin”, a declarat şeful DSE Bălţi, Lilian Botnariuc.
 
Oamenii au apreciat gestul pompierilor.
 
„O să avem pâinică. Ne mai face oleacă de drum să avem şi să putem ieşi până la şosea că tare e greu, să mergi prin zăpadă”, a declarat oamenii din sat.
 
Din cauza ninsorilor, mai multe autocamioane, un autobuz şcolar şi două ambulanţe au rămas blocate în zăpadă. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit în 18 situaţii de risc, în ultimele 24 de ore.
 
De ajutorul salvatorilor a fost nevoie pe drumurile din Râşcani, Ungheni, Hânceşti, Şoldăneşti, Edineţ, Soroca, Călăraşi, Rezina, Cahul şi municipiul Chişinău. Administraţia de Stat a Drumurilor anunţă că noaptea trecută peste 580 de muncitori cu 340 de autospeciale au împrăştiat 1300 tone de material antiderapant pe traseele din ţară.
 

Comentarii