Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

30 Iun. 2020 / 13:13

Mitropolia Moldovei: Trei zile de post aspru şi împărtăşanie

Trei zile de post aspru, din data de 2 până pe 4 iulie, rugăciuni stăruitoare, iar duminică împărtăşanie. Sunt propunerile către credincioşi formulate într-o nouă circulară emisă de Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldovei, în care preoţii se declară „profund îngrijoraţi de situaţia critică generată de criza pandemică şi efectele negative ale ei", relatează Moldova 1.

Mitropolia îndeamnă oamenii să respecte regulile date cu privire la această situaţie de către autorităţile civile şi sanitare şi reiterează îndemnul de a înălţa rugăciuni şi pentru cei bolnavi, pentru personalul medical, dar şi pentru cei decedati din cauza pandemiei.

„Respectând în continuare regulile date cu privire la această situaţie de către autorităţile civile şi sanitare, reiterăm îndemnul nostru părintesc de a înălţa rugăciuni şi pentru cei bolnavi şi încercaţi astăzi de acest virus, pentru personalul medical din ţara noastră, aflat în slujirea aproapelui în această perioadă, dar şi pentru cei care au trecut la Domnul din cauza epidemiei de COVID-19, pentru că aceasta este una din datoriile principale ale creştinilor de a se ruga unii pentru alţii”, se arată într-un comunicat al mitropoliei.

În istoria sa, Biserica Ortodoxă a trecut prin mai multe perioade de nevoie şi primejdie omenească, având de înfruntat şi anumite boli molipsitoare, din care a reuşit să iasă cu ajutorul a două arme duhovniceşti: postul şi rugăciunea.

 

Comentarii