Ştiri

Sursa imaginii: prime.md

Postat de: Vasile Cojocari

Ştiri / Social

23 Mai 2019 / 19:30

Copiii cu sindromul Down au defilat pe podium

Chiar dacă trăiesc în lumea lor, iar uneori nu sunt acceptaţi de societate, asta nu i-a oprit să urce pe scenă pentru o prezentare de modă. Vorbim de mai mulţi copilaşi diagnosticaţi cu sindromul Down. Copii soarelui, alături de modele cu experienţă, au defilat astăzi pe podium, în scop caritabil, relatează Mesager.

Cei 22 de copilaşi cu sindromul Down au defilat unul câte unul. Lumina reflectoarelor şi a camerelor de filmat nici pe o clipă nu i-a stingherit. Părinţii care cresc şi educă copiii Soarelui spun că micuţii sunt iubitori şi buni, la fel ca şi semenii lor.

„Să ne cunoască lumea, să ştie că persoanele cu sindromul Down există, ele sunt foarte iubitoare, boala nu e contagioasă şi oamenii să nu ne evite”, a spus un părinte.

„În afară de adunarea fondurilor care avem nevoie pentru asociaţie, pentru copii noştri, pentru că asta este pentru ei, am venit să fim văzuţi şi auziţi”, a declarat un alt părinte.

Evenimentul fiind unul caritabil, organizatorii şi-au propus să adune bani pentru deschiderea unui Centrul destinat micuţilor care suferă de sindromul Down.

„Sperăm că vom reuşi, pentru că scopul nostru este unul nobil, copiii au nevoie de un astfel de spaţiu şi nu doar copiii, dar şi părinţii pentru a socializa. Sigur că vor urma şi banii Consiliului Municipal prin care vom continua acest proces, dar ne-am gândit să nu aşteptăm momentul când va veni consiliul cu banii”, a declarat şefa Direcţiei Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Lucia Caciuc.  

„Avem nevoie foarte mult de acest centru, fiindcă copiii după grădiniţă, după şcoală să aibă unde să vină să lucreze cu specialiştii: logopezi, pshihopedagogi, dar şi cei maturi să aibă diverse ateliere de lucru”, a declarat directoarea Asociaţiei Obşteşti „Sunshine”, Ala Burlac.

„Noi nu avem centre, nu avem nişte instituţii unde copiii să vină, să beneficieze de toate serviciile din punct de vedere de reabilitare, pentru că copiii Soarelui, ei nu necesită tratament medicamentos, dar este vorba de reabilitare”, a menţionat avocatul poporului pentru Drepturile Copilului, Maia Bănărescu.

Potrivit datelor furnizate de către Centrul de Genetică, anual, în ţară se nasc aproximativ 50 de copiii cu sindromul Down.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Un obuz, găsit pe un şantier de construcţii din Stăuceni

Ştiri / Regional

10 Iul. 2020 / 20:13

Un obuz, găsit pe un şantier de construcţii din Stăuceni

Strada Ion Creangă din capitală va fi renovată

Ştiri / Social

10 Iul. 2020 / 19:48

Strada Ion Creangă din capitală va fi renovată

Tarifele pentru energia electrică ar putea fi micşorate

Ştiri / Economic

10 Iul. 2020 / 18:11

Tarifele pentru energia electrică ar putea fi micşorate

Starea de urgenţă în sănătate publică, prelungită

Ştiri / Social

10 Iul. 2020 / 18:00

Starea de urgenţă în sănătate publică, prelungită

APP a reziliat contractul de concesiune cu Avia Invest

Ştiri / Economic

10 Iul. 2020 / 16:49

APP a reziliat contractul de concesiune cu Avia Invest

Vezi arhiva