Ştiri

Sursa imaginii: zdg.md

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Social

29 Iun. 2020 / 17:00

Nivelul apei din râurile Nistru şi Prut, monitorizat în continuare

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) continuă să monitorizeze situaţia din ţară ca urmare a codului portocaliu de creştere a nivelului apei în râurile Prut şi Nistru, emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Punctele teritoriale de dirijare în situaţii excepţionale şi subdiviziunile IGSU monitorizează situaţia privind nivelul apei în Prut şi Nistru, iar informaţiile sunt raportate Centrului de Dirijare în Situaţii Excepţionale, care funcţionează în cadrul inspectoratului, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„În următoarele ore pe râul Prut, sectorul satul Criva–oraşul Costeşti, va avea loc descreşterea nivelului apei cu 0,2-0,4 m, iar pe sectorul oraşul Leuşeni–satul Brînza se vor menţine niveluri înalte ale apei, cu ieşirea apei în luncă. Pe râul Nistru, sectorul satul Naslavcea–oraşul Dubăsari, se vor menţine niveluri înalte, cu o scădere a nivelului apei de 0,2–0,4 m, iar o creştere cu 0,1-0,3 ar putea fi atestată pe sectorul Bender–satul Talmaza”, a comunicat ofiţerul de presă al IGSU, Liliana Puşcaşu.

Potrivit ei, angajaţii IGSU comunică în continuare cu autorităţile publice pentru menţinerea siguranţei cetăţenilor şi întreprinderea tuturor acţiunilor necesare de prevenire a riscurilor.

„Pentru moment, în localitatea Răscăieţi, raionul Ştefan Vodă, echipe de salvatori lucrează intens pentru fortificarea unui dig de protecţie cu lungimea de peste 50 m pentru protejarea culturilor agricole din lunca râului Nistru”, a mai precizat Liliana Puşcaşu.

Amintim că, pe parcursul ultimelor zile, salvatorii, reprezentanţii autorităţilor locale, dar şi cetăţenii au lucrat pe mai multe sectoare de fortificare a digurilor de protecţie din raioanele Soroca, Ştefan Vodă, Căuşeni, Rezina, Anenii Noi, dar şi din Vadul lui Vodă.

Comentarii