Ştiri

Sursa imaginii: poză simbol

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

21 Ian. 2020 / 17:18

Nivelul de calificare a cadrelor didactice nu este cunoscut de către părinţi, studiu

Doar 23% din toţi părinţii sunt consultaţi de către administraţiile şcolare cu privire la nivelul de calificare a cadrelor didactice care le învaţă copiii, iar circa 51% din toţi părinţii consideră că propunerile şi opiniile exprimate de ei, practic nu influenţează deciziile pe care le ia conducerea şcolii. Acestea sunt cifrele prezentate în cadrul unui studiu sociologic cu genericul „Participarea părinţilor şi a reprezentanţilor comunităţilor în guvernarea învăţământului general”, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Studiul a fost realizat de către Institutul de Politici Publice, în parteneriat cu Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing „CBS-Research”.

În cadrul dezbaterilor publice, părinţii au înaintat mai multe propuneri de îmbunătăţire a sistemului de învăţământ, printre care, Plafonarea numărului de elevi până la 25 de copii în clasă. Adaptarea materialelor didactice la cerinţele actuale prin actualizarea manualelor şi digitalizarea acestora. Reducerea volumului din temele pe acasă.

 

Comentarii