Loading
ro en ru
Social
11 Noiembrie 2013 | 16:41
Noi reguli la BAC
În sesiunea de bacalaureat 2014, candidaţii ar putea fi verificaţi cu detectorul de metale. În cazul în care vor fi prinşi copiind la un examen, vor fi anulate notele de la toate probele susţinute, iar candidatul respectiv va susţine examenele în sesiunea din următorul an. Ministerul Educaţiei vrea să introducă noile prevederi în metodologia pentru examenul de BAC 2014, propusă pentru dezbateri publice.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, verificarea cu detectorul de metale se va face înainte, în cursul, sau la expirarea timpului de scriere a probei de examen.

Un alt element nou este mărirea pragului de trecere de la 25% la 30% din punctajul maxim, iar schema de notare pentru toate examenele va fi stabilită din timp. Totodată, se va majora numărul de membri ai comisiilor din centrele de bacalaureat pentru o mai bună organizare a activităţii.

De asemenea, dacă după susţinerea examenului de bacalaureat se constată că un anumit candidat a fraudat examenul, atunci Ministerul Educației poate lua măsuri și după eliberarea diplomelor de bacalaureat, inclusiv anularea diplomei respectivului candidat prin instanţa de judecată.

Printre elementele care se vor păstra este sistemul video pentru monitorizarea examenelor, scanarea lucrărilor. De asemenea, notele în urma contestaţiilor nu vor fi micşorate.

Menţionăm că, în acest an, din cei 27.715 de elevi înscrişi la sesiunea de BAC, 16.533 (59,65%) au promovat toate examenele.
Autor: Natalia Voinotinschi
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Zimbru Chişinău a obţinut un rezultat bun în deplasarea de la Sofia, şi speră la calificarea în runda următoare a Europa League. Meciul va avea loc, joi 24 iulie pe Stadionul Zimbru din capitală.
Dialog Social
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam