Ştiri

Sursa imaginii: facebook

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

29 Sep. 2020 / 13:34

Numărul de paturi din cadrul instituţiilor medicale din Chişinău va fi suplimentat

Numărul de paturi din cadrul instituţiilor medicale din municipiul Chişinău va fi suplimentat prin optimizări pe interior. În acest sens, Spitalul Clinic Sf. Arhanghel Mihail, Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc" şi Spitalul Clinic al Ministerului Sănătaţii vor putea interna suplimentar circa 70 de pacienţi. Anunţul a fost făcut de ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

„Numărul persoanelor infectate este în creştere în capitală. Iată de ce continuăm consolidarea instituţiilor pentru a face faţă numărului de internări. În acest moment, în instituţiile spitaliceşti pentru copii şi cele raionale situaţia este stabilă, însă vom continua să identificăm soluţii pentru consolidarea tuturor instituţiilor”, se arată în mesajul publicat de Dumbrăveanu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrei, în spitale sunt internaţi 710 pacienţi în stare gravă, dintre care 36 sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată, 1.460 – de gravitate medie, iar ceilalţi - satisfăcătoare.

Comentarii