Ştiri

Sursa imaginii: stiri.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

11 Iul. 2019 / 10:36

Numărul persoanelor care depun declaraţii la poliţie în calitate de persoane păgubite în dosarul furtului de la MAIB creşte zilnic

Numărul persoanelor care depun declaraţii la poliţie în calitate de persoane păgubite în dosarul furtului de la MAIB creşte zilnic. Dacă in data de 8 iunie s-a anunţat că existau 31 de persoane păgubite cu suma de aproape 30 de milioane de lei, în doar o zi, suma practic s-a dublat. Datele au fost comunicate ZdG de Alexei Laza, şeful adjunct al Inspectoratului Naţional de Investigaţii, relatează Moldova 1.

Potrivit lui, situaţia se schimbă în fiecare zi pentru că e perioada vacanţelor şi multe persoane nu sunt în ţară. Oamenii legii încă nu au niciun bănuit. Se presupune ca jaful a fost organizat de cineva care a activat la bancă sau la compania de pază.

Poliţia acuză banca că nu a luat toate măsurile de securitate necesare în vederea prevenirii unor asemenea infracţiuni, în timp ce instituţia financiară anunţă că, pe lângă asigurarea măsurilor suplimentare de securitate, serviciul casete de siguranţă urmează a fi reformat conform celor mai bune practici bancare internaţionale.

Banca oferă o recompensă de 1 milion de lei pentru cei care vor oferi detalii care pot duce la identificarea persoanelor implicate în jaf.

Comentarii