Ştiri

Sursa imaginii: TRM

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

14 Noi. 2019 / 15:29

Olga Bordeianu a fost aleasă de către CS în funcţia de director general al TRM

Olga Bordeianu a fost aleasă în funcţia de director general al IP Compania „Teleradio-Moldova” (TRM) cu votul a şapte membri dintre cei opt ai Consiliului de Supraveghere (CS) al TRM, în cadrul şedinţei de astăzi, 14 noiembrie.

Pentru candidatura Olgăi Bordeianu au votat: Spătaru Nicolae; Violeta Cojocaru; Marina Ţurcan; Daniela Miţelea; Veaceslav Vlad; Alexandru Vasilachi; Tatiana Munteanu.

„Am venit cu patru direcţii strategice noi. Transformarea digitală în cadrul TRM pe care o vom începe a implementa chiar din luna ianuarie anul următor. Vom continua cu instruirea şi formarea continuă în cadrul Centrului de Instruire Continuă al TRM. Vom lucra nu doar cu angajaţii companiei, dar şi cu cei din piaţa media din Republica Moldova, suntem acum într-un proiect şi cu Ambasada SUA şi până la sfârşitul anului vom implementa proiecte noi, interesante, foarte ambiţioase cu traineri internaţionali, naţionali. O altă direcţie strategică este producerea contentului media pe care ne vom accentua, cu siguranţă. Ne vom moderniza şi aici şi este important să o facem. Şi continuăm cu controlul intern managerial. Pe filiera managerială vom lucra şi la descrierea proceselor de muncă, auditul intern”, a spus Olga Bordeianu.

La concursul pentru funcţia de director general al TRM au depus dosare de participare Ion Terguţă (CV), Cornelia Stefoglu (CV) şi Olga Bordeianu (CV).

„Din punctul meu de vedere este foarte important să unim redacţiile de ştiri, radio şi TV cu toate celelalte subansambluri, cum ar fi redacţiile sau departamentele de dezbateri, programe economice. Să creăm un departament mare. Şi primul obiectiv ar fi un post de ştiri MOLDOVA 24”, a spus Ion Terguţă.

Pentru candidatura lui Ion Terguţă a votat un singur membru al CS: Larisa Călugărul. Candidatura Corneliei Stefoglu nu a acumulat nici un vot.

„Proiectul meu are la bază obiectivul general - ca instituţia Compania „Teleradio-Moldova” să devină prima, să fie lider în audienţă. Voi întreprinde acţiuni pentru a spori calitatea produsului audiovizual. Şi în acelaşi timp am să monitorizez eficienţa cheltuielilor”, a spus Cornelia Stefoglu.

„Concurenţii s-au prezentat bine şi într-un fel au respectat condiţiile Regulamentului. Atunci când noi ne-am propus să validăm aceste dosare ne-am uitat în primul rând la experienţa profesională a candidaţilor”, a spus preşedintele CS, Nicolae Spătaru.

Amintim că astăzi, 14 noiembrie, Consiliul de Supraveghere a desfăşurat concursul pentru funcţia de director general al TRM. Şedinţa publică a Consiliului de Supraveghere a fost transmisă în direct de către portalul TRM.MD.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale, directorul general al IP Compania „Teleradio-Moldova” este numit în funcţie, în bază de concurs, pentru un mandat de şapte ani.

Olga Bordeianu a exercitat funcţia de preşedintă a „Teleradio-Moldova”, începând din anul 2015 şi până în prezent, relatează Mesager.

 

 

 

 

Comentarii