Ştiri

Sursa imaginii: chisinau.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

29 Sep. 2020 / 11:00

Panouri publicitare evacuate în sectorul Botanica al capitalei

Primăria municipiului Chişinău informează că serviciile municipale continuă lucrările de demontare şi evacuare de pe străzile capitalei a panourilor publicitare instalate neautorizat sau care au documentaţia permisivă expirată.

Astfel, până în prezent, serviciile municipale de profil au intervenit pe bd. Dacia, din sectorul Botanica al capitalei, unde au fost evacuate 21 de panouri publicitare de la intersecţia bd. Dacia - str. Hristo Botev - str. Trandafirilor - str. Nicolae Zelinschi. În total, pe acest tronson sunt amplasate 42 de panouri mari de reclamă.

Totodată, intervenţia va continua pe parcursul săptămânii curente prin lucrări de demontare a panourilor publicitare de la intersecţia bd. Dacia - bd. Traian - bd. Cuza - Vodă.

„Lucrări de evacuare a panourilor publicitare sunt desfăşurate în toate sectoarele capitalei. Din cauza acestor dispozitive este practic ascunsă arhitectura orașului, frumuseţea străzilor, iar multe dintre acestea sunt amplasate pe spații verzi și trotuare", a declarat primarul general, Ion Ceban.

Amintim că în prezent au loc consultări publice repetate asupra noului Regulament privind autorizarea plasării publicității exterioare în municipiul Chișinău. Documentul vine să stabilească noi reguli şi cerinţe de bază pentru proiectarea, construirea şi amplasarea mijloacelor publicitare în corespundere cu normele şi cu legislaţia în vigoare, precum şi cu standardele europene în domeniu.

Comentarii