Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

25 Mar. 2020 / 20:15

Pasagerii circulă gratuit în transportul public din Chişinău şi Bălţi

Pasagerii pot circula gratuit de astăzi în transportul public din Chişinău şi Bălţi. Astfel, timp de două săptămâni, troleibuzele se vor deplasa fără prezenţa taxatorilor. Măsura a fost luată la şedinţa Comisiei Situaţii Excepţionale, pentru a nu pune în pericol sănătatea taxatorilor. In Chisinau, numărul persoanelor care circula cu troleibuzele si autobuzele a fost limitat la numărul de scaune, fapt monitorizat in staţiile de aşteptare de oamenii legii, relatează Mesager.

La prima oră a dimineţii, majoritatea troleibuzelor din capitală erau pustii şi nici vorbă de îmbulzeală.

„Noi am făcut tot posibilul pentru a scădea din riscurile de infectare din transportul public. Ar trebui să avem fără taxatori, dar îi expunem riscului pentru că ei se află în aceste unităţi de trasnport. Cu mare regret avem un caz de infectare, el nu este din transportul public, cel mai probabil este de peste hotare de la o rudă, dar am întreprins toate măsurile ca să avem carantină în parcul nr 1 şi câteva zeci de persoane se află sub monitorizare în prezent”, a declarat Ion Ceban, primarul capitalei.

Potrivit edilului, pierderile transportatorilor municipali vor fi semnificative

„Evident că vom avea pierderi şi ele sunt semnificative, în mod normal perderile RTE şi PUA zilnice la capacitate maximă sunt de un milioan 700 mii lei pentru tot efectivul. Acum peste cinci mii de lei este pierderea zilnică per-unitate de transport în condiţiile chiar şi restricţionate de ciruclaţia transportului ”, a spus primarul.

În prezent, pe străzile capitalei circulă 321 de troleibuze şi 110 autobuze. Din 23 martie transportul public în Chişinău are un nou program de activitate. Troleibuzele şi autobuzele circulă dimineaţa, între orele 5:30 -10:00 şi după amiază între orele 16:00 şi 20:00.

Comentarii