Ştiri

Sursa imaginii: deschide.md

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Social

16 Apr. 2019 / 10:58

Pensionarii din stânga Nistrului primesc restanţele la plata suplimentului rusesc la pensii

Pensionarii din regiunea transnistreană au început să ridice suplimentul la pensii, oferit din contul ajutoarelor umanitare, acordate anual de Federaţia Rusă. Administraţia de la Tiraspol anunţă că a primit recent o nouă tranşă din partea Rusiei, iar acum sunt achitate şi restanţele acumulate în primele patru luni ale anului.

IPN transmite cu referire la presa din regiune că această tranşă a ajutorului umanitar rusesc este prevăzută pentru jumătate de an de achitare a suplimentelor la pensia persoanelor care locuiesc în teritoriul controlat de administraţia nerecunoscută din stânga Nistrului. În condiţiile în care, în ianuarie, februarie şi martie aceste suplimente nu s-au eliberat, pensionarii ridică începând cu 15 aprilie aceste plăţi pentru primele patru luni ale anului. Este vorba despre 600 de ruble transnistrene, bani care vor fi ridicaţi de circa 150 de mii de pensionari.

Cei care au ridicat deja pensiile acordate de administraţia transnistreană, vor primi suplimentul rusesc după data de 19-20 aprilie, iar toţi beneficiarii urmează să ridice plăţile până la sărbătorile de Paşti. Plăţile pentru lunile mai şi iunie vor fi achitate în mod planificat.

Suplimentul rusesc este achitat în regiunea transnistreană deja de circa zece ani.

Comentarii