Ştiri

Sursa imaginii: Procuratura Anticorupţie

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

23 Apr. 2019 / 15:42

Percheziţii la Gara de Nord Chişinău: Trei persoane reţinute

Doi şefi de schimb, dar şi un controlor de bilete au fost reţinuţi pe un termen de 72 ore, după ce Procuratura Anticorupţie, în comun cu ofiţerii Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al MAI, au descins astăzi în cadrul S.C. „Gara de Nord” Chişinău.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, percheziţiile efectuate atât în cadrul instituţiei vizate, cât şi la domiciliul şi în automobilele unor angajaţi au avut loc în cadrul unei cauze penale ce vizează fapte de luare de mită.

Potrivit materialelor cauzei penale, în perioada 2016 - prezent, şefii de schimb, dispecerii, controlorii de bilete şi casierii din cadrul S.C. „Gara de Nord”, acţionând contrar normelor imperative, în scop de profit şi de comun acord cu alte persoane, la moment neidentificate, au organizat o schema infracţională de extorcare a mijloacelor băneşti ce nu li se cuvin de la operatorii de transport, manifestată prin pretindere, acceptare şi primire lunară în mediu a sumei de 45 de mii de lei, făcând uz de faptul că pot crea impedimente în activitatea operatorilor de transport.

La moment se efectuează acţiuni de urmărire penală cu participarea persoanelor reţinute. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă amendă în mărime de la 2350 la 4350 de unităţi convenţionale sau închisoare de la doi la şapte ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la şapte ani.

UPDATE ora 09:36: Procurorii anticorupţie, în comun cu ofiţerii Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al Ministerului Afacerilor Interne descind în aceste momente la Gara de Nord Chişinău, dar şi la domiciliul şi automobilele unor angajaţi ai instituţiei. Procuratura Anticorupţie precizează că acţiunile se desfăşoară în cadrul unei cauze penale ce vizează fapte de luare de mită. 

Comentarii