Ştiri

Sursa imaginii: protv.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

12 Sep. 2019 / 12:50

Percheziţii la Inspectoratul Naţional de Investigaţii: Două persoane au fost reţinute

Un şef de direcţie din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii (INI) şi un subaltern de-al său au fost reţinuţi astăzi în urma percheziţiilor efectuate de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA). Potrivit Procuraturii Anticorupţie, acţiunile procesuale au fost desfăşurate în cadrul urmăririi penale iniţiate pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi corupere pasivă, ambele săvârşite în proporţii deosebit de mari.

UPDATE: Descinderile s-au desfăşurat astăzi în biroul de serviciu al şefului de direcţie, dar şi la domiciliul şi în autoturismele celor doi ofiţeri.

Potrivit materialelor cauzei, subalternul a pretins şi primit mijloace băneşti în sumă de 14950 Euro de la un agent economic, susţinând că poate influenţa asupra şefului său ca acesta să nu transmită materialele avute la examinare organului de urmărire penală pentru pornirea procesului penal pe faptul comiterii evaziunii fiscale de către agentul economic. După primirea mijloacelor băneşti, ultimul nu a fost tras la răspundere penală.

Ca rezultat al acţiunilor de urmărire penală efectuate au fost identificate şi ridicate obiecte şi documente aferent obiectului investigaţiei, ambii ofiţeri fiind reţinuţi pe un termen de 72 de ore, în izolatorul CNA.

La moment se efectuează alte acţiuni de urmărire penală. Documentarea faptelor infracţionale a fost realizată de Procuratura Anticorupţie în comun cu CNA şi INI. Cu detalii noi Procuratura Anticorupţie va reveni în măsura disponibilităţii informaţiilor care nu afectează buna desfăşurare a procesului penal.

UPDATE: „La doi colegi de-ai noştri de la INI se fac percheziţii în birourile lor de serviciu”, a declarat Mariana Beţivu pentru TRM.MD. 

 

Comentarii