Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

02 Dec. 2019 / 17:35

Persoanele fără adăpost se pot caza la Centrul de găzduire din capitală

Persoanele care nu au un loc stabil de trai pot merge în perioada rece a anului la Centrul de găzduire din Chişinău. Psihologul din cadrul Centrului, Marcela Diţa, a comunicat pentru Radio Moldova Actualităţi că instituţia poate găzdui până la 100 de persoane care stau în stradă pe timp de iarnă. În cadrul Centrului aceste persoane beneficiază de trei mese pe zi şi băuturi calde.

„Noaptea trecută au înnoptat la centru 62 de persoane fără adăpost, dintre care două persoane noi. Zilnic se adresează pentru a fi cazaţi între două şi cinci persoane noi. Odată cu răcirea timpului ne aşteptăm la un număr mai mare de persoane fără adăpost. Suntem pregătiţi în totalitate. Centrul le oferă toate serviciile necesare pentru persoanele fără adăpost, printre care cazare temporară timp de şase luni, alimentaţie de trei ori pe zi, servicii medicale, psihologice, juridice, asistenţă socială”, specifică Marcela Diţa.

Menţionăm că săptămâna trecută, patru persoane din mai multe localităţi din ţară au fost diagnosticaţi cu hipotermie şi degerături. Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) recomandă cetăţenilor să îmbrăce haine groase, să evite expunerea îndelungată la temperaturi scăzute, dar şi să evite consumul de băuturi alcoolice, deoarece favorizează pierderea de căldură din organism.

Comentarii