Ştiri

Sursa imaginii: dse.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

14 Mar. 2019 / 10:26

Peste 50 de focare de vegetaţie au stins pompierii în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore salvatorii au intervenit în 53 de cazuri de stingere a focarelor de iarbă uscată. Cele mai multe cazuri au avut loc în partea centrală a ţării. Conform datelor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, doar în ultimele 24 de ore au fost cuprinse de flăcări peste 130 de hectare de teren din întreaga ţară.

Astfel, pompierii au stins 20 de hectare de vegetaţie în raionul Anenii Noi, 10 hectare la Hînceşti şi şapte hectare la Străşeni.

Incendii de vegetaţie au fost înregistrate, de asemenea, la Căuşeni, Teleneşti, Ungheni şi Orhei.

De ajutorul pompierilor a fost nevoie şi în municipiul Chişinău, unde salvatorii au fost solicitaţi să lichideze focare din Bubuieci, Băcioi şi Sîngera.

În zona de sud, incendiile au afectat peste 30 de hectare de teren din raionul Leova şi circa şapte hectare din raionul Cahul.

În acest context, pompierii îndeamnă cetăţenii să respecte regulile antiincendiare şi să nu aprindă iarba uscată şi gunoiul pentru a evita răspândirea către spaţii forestiere şi de locuit. În condiţii de vânt şi umiditate redusă, focarele se pot extinde cu uşurinţă. În situaţii de risc, cetăţenii sunt rugaţi să apeleze numărul 112.

 

Comentarii