Ştiri

Sursa imaginii: moldpres.ro

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

14 Feb. 2020 / 13:31

Peste o sută de companii participă la Târgul de Turism. Ce oferte propun

Fiecare îşi doreşte să obţină plăcere maximă în timpul odihnei si să se reîncarce cu energie. Peste 100 de companii din industria turismului din Moldova, România, Bulgaria, Ucraina, Ungaria, Austria şi Rusia si-au expus ofertele de rezervări timpurii pentru toate direcţiile de vacanţe. Doritorii de a alege rapid şi convenabil un pachet turistic în orice ţară din lume, să compare ofertele şi preţurile şi, de asemenea, să economisească bani o pot face mergând la expoziţia specializată „TOURISM. LEISURE. HOTELS-2020” ce a fost inaugurata astăzi la Chişinău, relatează Moldova 1.

Cu multa muzică şi voie bună. Aşa şi-au întâmpinat potenţialii clienţi companiile care s-au întrecut în oferte turistice.

„Încercăm să promovăm tradiţiile şi tot ce se întimplă în zona Deltei Dunării. Meniul nostru este internaţional, dar de asemenea majoritatea produselor din restaurant sunt cu tradiţie lipovenească”, a declarat reprezentantul companiei din Tulcea, România, Bogdan Dragomir.

„Turiştii moldoveni sunt foarte buni, de aceia de fiecare dată venim aici cu oferte speciale pentru ei la litoralul mării negre din Bulgaria”, a declarat reprezentantul compania Varna din Bulgaria, Irina Ugrinska.

„Reprezentam zona Coblevo din Ucraina. Preţul pentru cazare porneşte de la 20 de euro pentru o persoana, pentru 24 de ore”, a menţionat reprezentanta companiei din Ucraina, Ecaterina Căpăţână.

Pe lângă preţuri promoţionale, companiile au pregătit cadouri, premii şi tombole, valabile doar în zilele de expoziţie.

„Se extrag premii diferite: excursii de weekend, excursii de o zi, premiul mare este o excursie în Istanbul şi un sejur în Grecia”, a spus managerul de companie turistică Mihail Ceban.

„Venim cu o gama de produse de odihna mai active, ne focusam inclusiv pe tururi ocazionale în toata lumea. Spre exemplu în Turcia- de la 4999 de lei, cu zbor inclus, pentru o săptămână”, a declarat managerul companiei de turism, Martin Paschinger.

Vizitatorii au avut ocazia să guste bucate tradiţionale găgăuze pregătite chiar pe loc.

„Vrem să vă oferim pacientele noastre - giuzlemea, din aluat şi brânza, aici le-am framinat, apoi le coacem. Sunt calde şi gustoase”, a declarat reprezentanta UTA Găgăuzia, Liubovi Dobrinscaia.

Oamenii s-au arătat interesaţi de produsele turistice expuse la târg.

„La expoziţia dată am găsit o gama larga de oferte, am luat mai multe cărţi de vizită. Preturile sunt foarte accesibile şi bune v-aş spune”, au spus vizitatorii.

Turismul moldovenesc are un potenţial de creştere care trebuie dezvoltat cu paşi rapizi, susţin autorităţile.

„Aşa evenimente dau posibilitate actorilor sa stabilească relaţii, să stabilească contacte la nivel naţional cât şi internaţional. Asta e o platformă unde am putea să ne informăm mai mult despre oportunităţi de a avea libera alegere”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, Iuliana Drăgălin.

Evenimentul este organizat de Centrul Internaţional de Expoziţii, în cooperare cu Agenţia de Investiţii. Târgul va fi deschis la Chişinău până în 16 februarie.

 

 

Comentarii